Ringsports column Bert Kops maart/april 2017

Het voorjaar is dit jaar mooi begonnen in vechtsportland met veel vrouwelijke successen.

Jessica Blaszka won de Grand Prix in Parijs, een sterk worsteltoernooi waarin zij in de finale de thuisfavoriet Julie Sabatie versloeg.

Ook in het MMA hadden we memorabele momenten. Heel bijzonder in de afgelopen periode waren de twee Wereldtitelgevechten voor de dames in MMA voor zowel Germaine de Randamie (UFC) en Marloes Coenen (Bellator) , deze twee Nederlandse dames kregen dus (terecht) deze kans… Germaine won na 5 zware rondes de UFC belt van Holly Holm en Marloes verloor haar partij jammer genoeg van Julia Budd en nam ook gelijk afscheid van de wedstrijdsport… Ongeacht de uitslagen een gedenkwaardig moment voor de MMA in ons kleine landje.

Ook bij de heren waren er vele successen. Gegard Mousasi zijn we aan het voorbereiden op zijn partij tegen Chris Weidman en dat gaat goed. Gegard is in topvorm. Nog even waren we bang dat president Donald Trump roet in het eten zou gooien doordat hij ineens voor allerlei landen een inreisverbod zou instellen.

Gegard is namelijk geboren in Iran en hij zou mogelijk ook de dupe kunnen worden. Allemaal goed gekomen maar toch jammer dat ook onze sport hier bijna de dupe van werd…!

Team Mousasi sparring

Team Mousasi sparring

De sparring en training-sessies verliepen weer op rolletjes voor onze Champ, een Italiaanse UFC vechter “Alessio di Chirico” sloot zich aan bij team Mousasi voor de trainingen maar ook de Japanse MMA ster Riki Fukuda. Buiten onze eigen jongens hadden we dus weer genoeg sterke en internationale sparringpartners.

Gegard met trainingspartner en UFC vechter uit Italië Alessio di Chirico

Gegard met trainingspartner en UFC vechter uit Italië
Alessio di Chirico

Een nieuwe sponsor voor het team diende zich ook aan. “Naturalicious” gezonde fruit/groentesapjes moeten voor nog betere prestaties gaan zorgen voor Gegard en ons team, wij hebben er alle vertrouwen in en onze nieuwe sponsor dus ook!

Een andere knokker van ons die goed aan de weg timmert is Frank Muñoz. Frank is ook één van de mannen die dagelijks aan de bak gaat met Gegard en naast het kickboksen heeft hij ook MMA aspiraties. Frank pakte in Rotterdam een podiumplaats bij de Rotterdam Open een toernooi waar ook John Winter succesvol was.

John Winter wint BJJ toernooi in Rotterdam

John Winter wint BJJ toernooi in Rotterdam

 

(John pakte de zilveren medaille in het grappling en werd kampioen in BJJ.) Maar daarnaast worstelt Frank ook regelmatig, alleen een MMA partij in Nederland zit er vooralsnog niet in, tegenstanders die horen dat ze tegen Frank Munoz moeten zeggen met een noodgang af dus dat word de grens over met hem… gelukkig is Frank ook druk bezig met seminars geven in bijv. Slovenië, Griekenland en Ierland!

Het lijkt er op dat het organiseren van MMA wedstrijden in ons land aan de betere hand is, in Den Haag organiseerde Satisch Jhamai onlangs een gala waar onze Mo Monti zijn partij op ground&pound won en twee weken later won Melvin van Suijdam in Eindhoven zijn partij in de eerste ronde op een hielklem…
Mo Monti wint MMA partij in den Haag

Mo Monti wint MMA partij in den Haag

Ook een andere aankomende topper in de MMA is Costello van Steenis uit Vlaardingen, olv Ricardo Wondel. Een week van tevoren nam hij een Main-event partij aan in Polen voor de titel , deze won Costello oppermachtig omdat zijn tegenstander geen kans had en heel vies begon te vechten, diskwalificatie was zijn deel en Costello kreeg de felbegeerde belt van de PLMMA…met de record die Costello nu heeft krijgt hij hopelijk een kans tijdens UFC Rotterdam op 2 september…

Dat niet alles op rolletjes verloopt in ons vechtsportwereldje bleek tijdens het grote jeugdtoernooi kickboksen in Almere (Youth Fighting League) , meer dan 500 deelnemers maanden van tevoren gepland en dan nog twee uur te laat beginnen ook! Wij hadden in Giovanni Schuster slechts 1 deelnemer maar die deed het supergoed, hij won zijn partij in de tweede ronde op een levertrap, maar heeft daar wel zowat 5 uur op moeten wachten voordat hij de ring in mocht. Hoop dat de organisatie wat van mijn gemopper en geschreeuw heeft geleerd want de volgende keer moet dat echt stukken beter…

Caleb Menzah wint kickbokspartij in Delft

Caleb Menzah wint kickbokspartij in Delft

Een week later waren we in Delft met onze kickboksers succesvol, zo wonnen Caleb Menza, Sharif Rushdy en Farid Gamei alledrie hun partijen op een mooie en overtuigende manier en op dezelfde avond wist onze bokser Derck Konadu te winnen van zijn sterke tegenstander van ABOV Amsterdam. Een supergeslaagd vechtweekend dus voor ons maar dat is natuurlijk ook niet altijd zo…

Een paar dagen van tevoren een partij aannemen kan goed werken alleen deze keer voor onze Anass Echarouti niet. RINGS was naarstig op zoek voor een invaller om tegen Stef Omtzigt (Fitz Gym) te vechten. Er was op het laatste moment namelijk een afzegger (RINGS86kg toernooi)

Anass is een jongen die altijd wil vechten en nam de partij dan ook graag aan, minder goed voorbereidt als normaal maar dat was niet te zien haha… het werd een knalpartij maar de winst ging naar Stef.

Schrikken geblazen toen ik gebeld werd dat oud bokser Ronnie Daniels (46) zichzelf van het leven beroofd had. Ronnie een zeer gedreven en sympathieke bokser was erg geliefd in zijn omgeving. Hij laat een zoontje van 8 jaar achter, wat ik later hoorde was dat hij en zijn vrouw sinds een week uit elkaar waren…De begrafenis werd zeer druk bezocht en iedereen was erg bedroefd want dit heeft niemand aan zien komen… RIP Ronnie x

RIP Ronnie Daniëls

RIP Ronnie Daniëls

 In mijn volgende column hopelijk veel beter nieuws en meer over de belangrijke partij die dan geweest is : Gegard Mousasi vs Chris Weidman (UFC 210, Buffalo USA)

About The Author

admin

No Comments

Leave a Reply

Sportcentrum KOPS

Heeft u vragen of wilt u even hallo zeggen? Neem dan contact met ons op!

Adres:

Weesperzijde 115
1091 EN Amsterdam

Telefoon:

020 665 8896

Tijden:

ma t/m vr 10:00 t/m 22:00
zat 10:00 t/m 16:00