Winst voor Gegard Mousasi en Costello v Steenis bij Bellator-debuut!

Vrijdag 20 oktober was er een Bellator-event in Uncasville, Connecticut USA waar twee Nederlanders hun debuut gingen maken. In het bekende Mohegan Sun Arena mochten Costello van Steenis (MMA Vlaardingen/team Mousasi) en Gegard Mousasi (Kops) hun opwachting maken.

Team Mousasi bestond ditmaal uit Gegard, Gewik Mousasi, Joey Berkenbosch, Ricardo van Wondel en Bert Kops. Jammer genoeg heeft worstelcoach Kamran Bakthiari nog steeds problemen om aan een Amerikaans visum te komen…

Costello die voor de eerste keer op een groot internationaal podium stond had de vierde partij van de avond tegen de Amerikaan Steve Skrzat. Na een ietwat nerveus begin van Costello kwam hij steeds beter in zijn spel en na een mooie overname op de grond wist hij de Amerikaan in een omgekeerde triangle te leggen, na een paar harde ellebogen eroverheen moest Skrzat aftikken. Een schitterend debuut van Costello en winnaar na 4 minuten…!

 

Costello "The Spaniard" van Steenis

Costello “The Spaniard” van Steenis

 

Voor Gegard was dit zijn eerste partij na zijn overstap van UFC naar Bellator en kwam tegen niemand minder dan de Rus Alexander Shlemenko te staan… Shlemenko die zelfs nog meer partijen (62) dan Gegard (50) heeft gemaakt, en zelfs tweemaal Bellator kampioen is geweest zou een geduchte tegenstander blijken. Gegard begon als favoriet aan deze partij. Al vrij vroeg in de partij na ongeveer 1 minuut wist Shlemenko onze Gegard goed te raken met een linkse stoot wat resulteerde in een opgezwollen oog, ondanks dat Gegard de Rus zwaar aan het domineren was ging zijn oog echter steeds meer dichtzitten… gelukkig was er een hele goede cutman die tijdens de rondes Gegard redelijk op kon knappen. Na drie ronden werd Gegard verdiend tot winnaar uitgeroepen maar hij heeft uiteindelijk 14 minuten met 1 oog moeten vechten want hij zag bijna de hele partij weinig tot niets met zijn rechteroog. Uiteindelijk een geweldige prestatie van zowel Costello als Gegard die toch maar mooi even hun Bellator-debuut wisten te winnen.

 

Winst voor Gegard Mousasi bij Bellator-debuut!

Gegard Mousasi

Bellator 185 Highlights: Gegard Mousasi Wins Close Decision - MMA Fighting

About The Author

admin

No Comments

Leave a Reply

Sportcentrum KOPS

Heeft u vragen of wilt u even hallo zeggen? Neem dan contact met ons op!

Adres:

Weesperzijde 115
1091 EN Amsterdam

Telefoon:

020 665 8896

Tijden:

ma t/m vr 10:00 t/m 22:00
zat 10:00 t/m 16:00