Worstelen

Worstelen is een van de oudste sporten, die er bestaan, zo oud als de geschiedenis der mensheid. Door de eeuwen heen zijn er altijd mannen geweest, die de krachten met elkaar wilden meten. De wijze van worstelen bij alle cultuurvolken was niet gelijk en verschillend gereglementeerd.

Het hedendaagse worstelen lijkt nog het meest op de stijl, die de Grieken en Romeinen beoefenden. Derhalve heet een van de worstelstijlen die tijdens de moderne Olympische Spelen worden verwerkt de Grieks-Romeinse stijl. Bij deze stijl zijn grepen beneden het middel en het gebruik van benen niet toegestaan.

De andere Olympische stijl, de z.g.n. Vrije Stijl, kent bovenstaande beperkingen niet. Overigens zijn beide stijlen streng gereglementeerd om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Zo is het b.v. ten strengste verboden grepen tegen de gewrichten in uit te voeren, zodat arm- en beenklemmen niet voorkomen in het grepenarsenaal.
Ook verwurgingen en slaan of schoppen zijn verboden. Body Fit is er trots op dat zij kundige oefenmeester heeft, nl.: Kamran Bakhtiari.

Bert Kops en Kamran Bakhtiari

Sportcentrum KOPS

Heeft u vragen of wilt u even hallo zeggen? Neem dan contact met ons op!

Adres:

Weesperzijde 115
1091 EN Amsterdam

Telefoon:

020 665 8896

Tijden:

ma t/m vr 10:00 t/m 22:00
zat 10:00 t/m 16:00